Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2015.április 23-26. – III. Európai Olimpiai Reménységek Versenye

logó

 

A csoda közelében bravúros befejezés – A lányok a harmadik, a fiúk a negyedik helyen végeztek

2015.04.26.

Befejeződött a 2015. április 23-26. között, a szlovák Welten Golf Klubban rendezett III. Európai Olimpiai Reménységek Versenye, amely a magyar junior lányoknak a harmadik, a fiúk számára a negyedik helyet hozta. A torna győztese a cseh lány és fiú válogatott lett.

EOHT utolsó nap 03

Kép: A magyar fiú válogatott – Rózsa Dániel, Kötél Bence, Holló Zsombor, Csiki Péter, Rózsa Dávid, Greff Bálint

A juniorok nagy küzdeni akarását példázza, hogy a torna utolsó napján a fiúk a szlovákok ellen elképesztő küzdelemben, három play off-ot is játszottak. A párosunk ugyan kikapott, de Kötél Bence sikeresen play-off-olt. Rózsa Dávid, a csapat kapitánya ugyan a 18. szakaszon beütötte a győztes putt-ot, azonban Csiki Péter és Greff Bálint alul maradt a play-off játék során, ezért a fiú válogatott gigászi küzdelemben, végül 3:2-re kapott ki a szlovák csapattól. Összegezve elmondható, hogy a fiú válogatott felülmúlva teljesítette az elvárásokat, hiszen olyan országokkal játszottak szoros, kiélezett versenyt, amelyek az elmúlt években még elképzelhetetlen lett volna.

EOHT utolsó nap 04

Kép: A magyar lány válogatott – Tóth Maya, Szabó Antónia, Paál Julianna, Szemerey Lili, Briglovics Boróka, Vadkerti Adél

A lányoknál bár Tóth Maya és Szabó Antónia is hozta a formáját, a páros és Vadkerti Adél alul maradt a küzdelemben. Ekkor 2:2-es állásnál minden figyelem Briglovics Borókára terelődött, aki kitartó küzdelemben play off-ot játszott, azonban végül a 20. szakaszon alulmaradt ellenfelével szemben. A 3:2-es eredmény a dobogó harmadik fokához lett elegendő, azonban a bronzérem így is kiváló eredménynek számít, hiszen idén már Rózsa Csilla nélkül értek el a lányok dobogós helyezést.

EOHT utolsó nap 01

Kép: Csapatkapitányok – Vadkerti Adél és Rózsa Dávid

“Mind a fiú, mind a lány csapat teljesítményével nagyon elégedett vagyok, karnyújtásnyira voltunk a még nagyobb sikertől. A küzdelem nagyságát mutatja, hogy a mai 10 mérkőzésből 4-et play-off döntött el. A torna összegzéseként elmondhatom, hogy a lányok Rózsa Csilla nélkül is remekül helytálltak, így a 3. helyen végeztek és csak a play-off-ban maradtak alul. Ugyanez mondható el a fiúkról is, akik a három EOHT verseny során a legjobb helyezést érték el és ezzel negyedikek lettek, miután play-off-ban alulmaradtak a szlovák csapattal szemben.
Végezetül külön öröm számomra, hogy ez volt az első olyan torna, ahol minden csapattal egyenrangú félként vettük fel a küzdelmet és az esélyesebbek ellen is nyerni tudtunk. Gratulálok minden játékosomnak és köszönöm Ács-Gergely Virág munkáját!” – értékelte Böndicz Gergő, a magyar csapat kapitánya a magyar együttesek eredményét.

EOHT utolsó nap 02

Kép: Fiatal harcosok – Rózsa Dániel és Kötél Bence

A díjátadás során Peter Wieger, a szlovák szövetségi kapitány kiemelte, hogy a Hopes Trophy-n szerzett tapasztalata alapján a magyar junior válogatott játékában figyelhető meg a legnagyobb fejlődés, amely a magyar golf előrelépését mutatja.

 

Bravúrnap az EOHT-n

2015.04.15.

Jóllehet a magyar lány és fiú válogatott a torna legerősebb csapatával, a csehekkel kezdte a mai napot és a kitartó küzdelem ellenére alulmaradtak, a nap mégis fényes sikerrel zárult, hiszen mindkét válogatottunk hatalmas bravúrt aratott a szlovénok ellen.
A magyar fiú válogatott a csehekkel kezdték a napot, de minden küzdelmük ellenére 4:1-re alul maradtak. Ennek ellenére ki kell emelni Rózsa Dániel és Holló Zsombor bravúros győzelmét, de Rózsa Dávid 16 szakaszig szóló eredményes játéka a cseh profi versenyeken induló Filip Raza ellen valamint Kötél Bence és Csiki Péter 18 szakaszig szóló küzdelme is emlékezetes marad. Már ekkor érezhetővé vált, hogy a magyar fiú válogatott rendkívül motivált a siker érdekében a második kör megkezdése előtt. A magyar fiú együttes a nap végére kitartó küzdelemben a szlovénok ellen páratlan sikert ért el: a csapat valódi egységét bizonyító 3:2-es győzelmet aratott.

IMAG4661
A lányok is a torna legerősebb válogatottjával, a cseh csapattal kezdtek, azonban az utóbbiak 3,5:1,5 arányban erősebbnek bizonyultak. Mindezek dacára óriási reményekkel vágtak neki a szlovénok elleni délutáni küzdelemnek, ahol ha eredményesek, már biztos a dobogós hely. A Vadkerti Adél és Briglovics Boróka vezette magyar lánycsapat érett, megfontolt játékkal végül 3:2 arányban győzedelmeskedett és ezzel már biztosan felállhat a dobogó valamely fokára.

IMAG4656
„Nagyon boldog és elégedett vagyok. A mai nap igazán a CSAPAT sikere volt, mindenki hozzátette azt és akkor, amit kellett. Nagyot küzdöttek a játékosok, de holnapra erőt kell gyűjtenünk a sikeres befejezéshez” – értékelte Böndicz Gergely, a magyar csapat kapitánya a verseny harmadik napját.
A III. Európai Olimpiai Reménységek harmadik versenynapja felejthetetlen egyéni küzdelmeket hozott , a magyar csapat összetartását és sikeres küzdeni akarását bizonyította, amely reményeink szerint a záró napra is erőt ad majd együtteseinknek.
Szép volt lányok, szép volt fiúk!

 

 

csapat

III. Európai Olimpiai Reménységek Versenye – folytatás Szlovákiában
2015.04.24.
A Magyar Golf Szövetség sikeres rendezését követően, 2015. április 23-25. között a szlovákiai Welten Golf Klubban folytatódik az EGA III. Európai Olimpiai rRménységek Tornasorozata. Idén a közép-európai junior versenyen hat ország, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia 72 játékosa állt rajthoz. A tornán hazánkat Briglovics Boróka, Paál Julianna, Szabó Antónia, Szemerey Lili, Tóth Maya Napsugár, Vadkerti Adél, Ifj. Csiki Péter, Greff Bálint, Holló Zsombor, Kötél Bence, Rózsa Dániel és Rózsa Dávid képviseli.

A lány válogatott az első napon könnyedén, 4,5:0,5 összesített eredménnyel győzte le a lengyel csapatot. „Pénteken a második akadályt is sikerrel vették a lányok, önbizalomtól duzzadva léptek pályára a szerbek ellen, s 4:1-re győzedelmeskedtek. Reméljük, a következő két napra is kitart ez a lendület. Sokat számít a sorsolás, no meg az is, hogy a hátralévő két nap során ki, mennyire tudja majd a kondícióját megőrizni.” – nyilatkozta Böndicz Gergely, a magyar csapat kapitánya.

Csütörtökön a fiúk ugyan elszalasztották az esélyét annak, hogy közel kerüljenek a lengyel csapat legyőzéséhez, de ma már hozták a kötelező formát. A szerbeket meggyőző játékkal sikerült 3:2-re legyőzni.

Szombaton a magyar lányok és a fiúk is a cseh válogatottal versenyeznek. A válogatott eredményét itt követhetjük figyelemmel.

 

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA