Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

Olimpiai hírek

Rózsa Csilla profi golfozó lett – óriási lépés az olimpia felé

2014.12.21.

RCSH

Rózsa Csilla hatalmas bravúrral, az előkelő 17. helyet szerezte meg a hétvégén, a marrakesi Samanah Golf Club-ban zajló, a női profi golfozók 2015-ös versenysorozatára (Ladies European Tour) kvalifikáló viadalon. A tét óriási volt: bekerülni a profi golfozók világába és automatikus indulási jogot szerezni a női profi versenyekre. Csilla 120 induló közül, nagy golf nemzetek játékosait maga mögé utasítva, magabiztos 359 összesített eredménnyel (74,71,75,66, 73) verekedte be magát a Ladies European Tour 8a kategóriájába, amely profi kártyát biztosít a Női Profi Golf Szövetség (WPGA) 2015-ben zajló közel 23 versenyére.

Ezzel a kiváló eredménnyel a mindössze 17 éves lány számára egy korszak lezárult. Befejezte amatőr pályafutását, és a jövő évtől kezdődően ranglista pontokat gyűjthet a 2016-ban megrendezésre kerülő nyári olimpiai játékok kvalifikációjához. A Rió de Janeiró-ban zajló ötkarikás játékok palettájára 1904 után került fel ismét a golf, ahová 60 női golfozó kvalifikálhatja majd magát a profi ranglistán elért pontszámok alapján.

 

A golf ismét az olimpia programján

RCSH2

2016-ban a XXXI. Nyári Olimpiai Játékokon ismét szerepel a programban a golf, miután a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2009-ben, a Koppenhágában tartott 121. ülésén a felvételről döntött.  Utoljára 112 évvel ezelőtt, a St. Louis-ban rendezett ötkarikás játékokon versenyeztek golfozók. Azóta a sportág nagy ívű fejlődésének és népszerűségének köszönhetően több mint 60 millió ember hódol a golfnak. 2016. augusztus 6-9. és 12-15. között rendezett versenyeken a profi ranglista alapján szerezhetik meg a játékosok az indulás jogát. A The R&A golfszabályai szerint, női és férfi egyéni kategóriában, 72 szakaszon, stroke play formában zajlanak majd a küzdelmek. A golfversenyek helyszíne, Reserva de Marapend-ben (Barra da Tijuca körzet) épülő új golfpálya lesz.

Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA