Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

Hosszú és nehéz újrakezdés 1975-től 1988-ig

Az újrakezdés Dr. Gáti Ferenc agrár-vegyészmérnök érdeme. 1976-ban megkísérelve az akkor még szinte lehetetlent, kubai kiküldetéséből visszatérve kezdte el megszervezni a hazai golfélet beindítását. 1979-ben megalapította a Kék Duna Golf Clubot és megkezdte a Kisoroszi pálya építését.

Gáti, Szlávyné és Hirschler

Gáti, Szlávyné és Hirschler

1979. május 21-én alakult meg a Kék Duna Golf Club, amelynek elnöke dr. Gáti Ferenc lett. Elkészült kisoroszi pálya 65 hektárnyi területének rendezési terve és hozzáláthattak az első pályaszakasz építéséhez is, amely a folyamatosan növekvő tagság tagdíjából, társadalmi munkájukból és önerőből valósult meg. 1982-ben az Országos Testnevelési és Sporthivatal engedélyezte, hogy a Kék Duna Golf Club helyet kapjon egy országos sportszervezetben. Ezért létrehozták a Gyeplabda Szövetség golf szekcióját, amelynek vezetője Minder Rezső lett.

A Kék Duna Golf Club logója

A Kék Duna Golf Club logója

A folyamatosan épülő kisoroszi pályán időközben számos kisebb versenyt rendeztek. 1986-ban például a Kelet-Nyugat Jóakarat versenyt, amellyel a golfozók a két nagy politikai tábor közötti ellentétek enyhítéséhez szerettek volna hozzájárulni. 1987-ben megfigyelői státuszban először vehetett részt Magyarország az Európai Golf Szövetség Koppenhágában tartott közgyűlésén. Végül 1988-ban készült el a Danubius Szálloda és Gyógyfürdő Vállalat által üzemeltetett Budapest Golf Park 9 szakaszos pályája Kisorosziban, ahol a következő évben harmincnyolc év kényszerű szünet után ismét bajnokságot rendezhettek.

A 9 szakaszos Budapest Golf Park hirdetése

A 9 szakaszos Budapest Golf Park hirdetése

Vissza

Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA