Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

Magyar Golfhírességek Csarnoka

A  Magyar Golf Szövetség a hazai golfsport születésnek 100. évfordulója alkalmából alapította a Magyar Golfhírességek Csarnokát (Hungarian Golf Hall of Fame), amely a sportág hazai kiemelkedő személyiségeinek tevékenységét kívánja elismerni.
A „tagsággal” azok érdemeit becsüli meg, akik a magyar golfélet elkötelezett támogatói és legalább két évtizeden át odaadóan szolgálták a sportágat, továbbá kézzel fogható eredményeket, a magyar golf társadalom széles körében elismeréssel bíró érdemeket tudnak magukénak. A Magyar Golfhírességek Csarnokába választottak tevékenységükkel kimagaslóan járultak hozzá a magyar golf fejlődéséhez, hazai és nemzetközi hírnevének öregbítéséhez, miközben egész pályafutásuk során a fair play szellemiségét képviselték tetteiben és magatartásukban.

Szlávy Tibor

SZT

SZLÁVY TIBOR

A Magyar Golf Szövetség alapító alelnöke (1989-94), főtitkára (1996-2003), az újkori golf első klubjának, a Kék Duna Golf Clubnak alapító alelnöke (1979-89), jelenleg a Magyar Senior Golfozók Társaságának főtitkára (2004-   ). Számos publikáció, szakkönyv, köztük a „100 éves a magyar golf”  szakírója. Tradícionális golf családból származik, amely jelentős szerepet játszott abban, hogy e csodálatos sportág  életre kelt és a történelmi viharok ellenére ma is jelen van hazánkban. Neki köszönhetjük, hogy az elmúlt száz évből ránk maradt relikviákat összegyűjtötte és a jubileumi év tiszteletére a nagyközönség elé tárta.

Krasznai András

KA

KRASZNAI ANDRÁS

A Magyar Senior Golfozók Társaságának alapítója, elnöke (1995-2003), azóta örökös tiszteletbeli elnöke, az Magyar Golf Szövetség Fegyelmi Bizottságának elnöke, Etikai Kódexének szerkesztője. A Magyar Senior Golfozók Társasága által adományozott, az „Évtized Embere” című kitüntetés birtokosa. Élete során mind munkájában, mind sport pályafutásában kiemelt szerepet kapott a golf által képviselt és a személye által megjelenített értékrendszer Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Köztársaság Elnöke a 2003-ban a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki.

Örley Tamás

ÖT

ÖRLEY TAMÁS (1934-2008)

A magyar szenior golfválogatott első kapitánya. Sportkarrierje kardvívóként indult, majd amikor Svájcban telepedett le, tagja lett a svájci szenior golf válogatottnak. Számos egyéni magyar és nemzetközi viadalt és klubbajnokságot is nyert. 1996-ban lett tagja a Senior Golfozók Társaságának.  Ekkor választották a magyar szenior golfválogatott kapitányánaktovábbá részt vett az Európai Szenior Golf Szövetség munkájában is. Klasszikusan szép és eredményes golfjátéka, a szabályok tökéletes ismerete, fegyelmezett és tudatos versenyzése nagyszerű válogatási és irányítóképessége, segítőkész, korrekt, baráti magatartása a golfpályán a fair-play golf példaképe maradt minden magyar golfozó számára A Magyar Golfhírességek Csarnokába posztumusz választásával munkásságát tovább örökítjük példaként az utókornak.

Gergely Ferenc

GF

GERGELY FERENC

 A Magyar Golf Szövetség elnöke (1996-2000), Magyar Senior Golfozók Társaságának alapító tagja(1995), az MGSZ tiszteletbeli elnöke (2001-), a Kék Duna Golf Club elnöke (2001-), több mint harminc éve a sportág életének meghatározó szereplője. Dr. Gáti Ferencnek, az újkori magyar golf alapító elnökének  1994. évi lemondása után belső ellentétek, szervezési és vezetési problémák nehezítették a magyar golf sportot és tették lehetetlenné annak nemzetközi elismertségét. Dr. Gergely Ferenc kiváló kapcsolatteremtő és szervezőképességének köszönhető, hogy a golfélet konszolidálódott.  Nemcsak vezetőként, hanem játékosként is szép sikereket ért el: 1991 – 1994 között a magyar szenior bajnoki, 1997-ben pedig a magyar szuper szenior bajnoki címet nyerte el és számos külföldi verseny győztese.

Fehér Tibor

FT

FEHÉR TIBOR (1945-2016)

1994 óta tagja a Birdland Golf & Country Club-nak, szinte az első naptól bekapcsolódott a golfélet szervezésébe és a golf sport népszerűsítésébe. 1997-ben beválasztották a Magyar Golf Szövetség elnökségébe, a testület egyetlen tagja, aki 1997 óta megszakítás nélkül dolgozik a magyar golf élet szervezésében és irányításában. 2001 óta tagja, 2003-tól pedig elnöke a Magyar Senior Golfozók Társaságának. Nyugodt, higgadt és kiegyensúlyozott irányítása folytán a szenior golfozók nemzetközi kapcsolatai még szorosabbá váltak, tekintélyük szilárdult. Pontos, megbízható irányítása meghozta az eredményt: 2009-ben Magyarországon rendezték a Szenior Európa-bajnokságot. 2004-ben Sevilla-ban, 2010-ben Pozsonyban és 2014-ben Portugáliában megnyerte az Elnökök Tornáját. 2008-tól 2011-ig a büki golf klub egyik nehéz időszakában, jelentős sikerekkel vállalta a Birdland Golf & Country Club elnökségi feladatait is. Tevékenysége folytán jelentősen erősödött a Magyar Senior Golfozók Társasága, számos hazai verseny és rendezvény következtében jelentősen nőtt a taglétszám.

Lakatos Vilmos

LAKATOS VILMOS

Lakatos Vilmos 25 éve állandó és tevékeny résztvevője az újkori magyar golféletnek. Golfozói pályafutása 1980-as években, Németországban kezdődött, az egyik legpatinásabb klubban. Az ott szerzett tudást és a golf szellemiségét nagy intenzitással ültette át a hazai golf élet kezdeti fejlődésébe, főleg a fiatalok felkarolásában tűnt ki. Jelentős szerepe volt abban, hogy az újkori magyar golf fiataljai közül többen ma már az edzői kar megbecsült tagjaivá váltak. A golfsportban szerzett tudása és tapasztalata alapján a hazai golfélet mélypontján, a konszolidációs időszakban / 1997 – 2000 / a szakmai elnökhelyettesi feladatokat látta el a Magyar Golf Szövetség elnökségében. Folyamatos magyarországi jelenléte és versenyzése mellett külföldi versenyeken történt részvétele is jelentős. Az 1990 évi első bajnokságon a második helyen végzett, négyszer nyerte el a magyar szenior bajnoki / 1997., 1998., 1999., 2001. /, kétszer a szuper szenior bajnoki /2012., 2013./ címet, és ötször /1997., 1998., 1999., 2001., 2007./ jutalmazták„Az Év Szenior Golfozója” díjjal.  A Magyar Senor Golfozók Társasága 2001-ben „The Man of The Year” díjjal tüntette ki, 1997 óta pedig számos alkalommal volt tagja a szenior válogatottnak.

Dr Sándor László Tamás

Sándor L 2

DR SÁNDOR L. TAMÁS

Dr. Sándor L. Tamás 1989-ben ismerkedett meg a golffal, 1992-1995-ig a Kisoroszi National Golf & Country Club titkáraként szerzett tapasztalatot a golfversenyek rendezése terén. 1995-ben a Magyar Golf Szövetség főtitkárának választották meg, kezdeményezésére még ebben az évben megalakult a Magyar Szenior Golfozók Társasága, ahol az alapító közgyűlésen főtitkárrá választották. Számos hagyományos magyarországi szenior golfverseny szervezése fűződik a nevéhez, például a Nemzetközi Magyar Szenior Golf Bajnokság, a Szenior Ősz Versenye, a  Monarchia Kupa megrendezése. Később szakmai elnökhelyettes lett, jelenleg a Masters csapatkapitányaként elnökségi tag,  a Masters Európa-bajnokságokon induló magyar csapat részvételét szervezi. 1998-ban a Magyar Golf Szövetség akkori elnöksége felkérte, hogy az USGA által kidolgozott Course és Slope Rating rendszert tanulja meg a rendelkezésre álló irodalom, és az USGA által tartott szemináriumokon való részvétel alapján, ahol szüntelenül tovább fejlesztette szaktudását. 2000 óta minősíti a magyarországi golfpályákat, azonban 2016-ban úgy határozott, hogy másoknak is átadja azokat a tapasztalatokat és ismereteket, amelyet másfél évtized alatt megszerzett: golfpálya minősítő szemináriumot szervezett és pályafelmérő gyakorlatokat vezetett. Tizenegy Szenior Európa-bajnokságon és hat Masters Európa-bajnokságon vett részt. Karizmatikus egyénisége végig kíséri a magyar golf sport és a magyar szenior golfozók fejlődését, elismert eredményeit.

 

Vissza

Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA