Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation
2017. december 15. | Badai Dóra

A legjobb golfozókat ünnepeltük

A Magyar Golf Szövetség ünnepélyes díjátadó gálán köszöntötte 2017 legkiválóbb golfozóit, ahol a szenior, a mid-amatőr, a junior, a felnőtt valamint profi kategóriákban osztották ki az elismeréseket.

Az ünnepséget dr. Szivek Norbert, a szövetség elnöke nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy 2017-ben rekord számú indulóval rendezték a szövetségi versenyeket és külön büszke a szenior válogatott Európa-bajnoki nettó 2. helyezésre valamint a PGAH európai akkreditációjának megszerzésére. A jövőben a legfőbb célként a golfozók számának növekedését jelölte meg, amelyet azolimpiai felkészülés érdekében számos felnőtt és junior program támogat majd.

A gála folytatásaként a díjazottak vehették át az elismeréseket. A szenior női kategória győztese az immár harmadik alkalommal díjazott Wieser-Takács Zsuzsa lett, aki idén a szenior bajnoki címet is bezsebelhette. A férfiaknál a férfi szenior ranglistát vezető Horvath  Joseph élt  a kategória élén.

A mid-amatőrök versenyében a férfi ranglistát vezető Meznerics Gergely vehette át „Az év golfozója” plakettet, aki külön megköszönte Zilahy Csabának a díjat, hogy létrehozta és azóta is lelkesen támogatja  amid-amatőrök egyesületét.

A juniorok csaptában a junior lány ranglistát vezető Kiss Polett Karolina és a számos nemzetközi bajnokságot megnyerő Závaczki Bálint mondhatja magáénak a legkiválóbb éves eredményt.

A felnőttek között az idén a junior korosztályt már elhagyó, azonban ott is számos sikert elért Vadkerti Adél és Rózsa Dávid végzett az élen. A magyar bajnok Vadkerti Adél, aki Egyesült Államokbeli tanulmányai miatt csak videó üzenetben köszönhette meg a díjat, elmondta, hogy eredményes évet zárt, és már sikerült az egyetemi golf csapat meghatározó tagjává válni. A magyar match play bajnok Rózsa Dávid, aki szintén harmadszor lett „Az év golfozója”,  ám idén  már felnőtt kategóriában, külön köszönetet mondott a Junior Akadémiának, klubjának, edzőjének a sikersorozatért.

A profi ranglista vezetője, Lugosi Tamás is egymást követően, idén másodszor vehette át az év legjobb profi játékosa díjat, köszönetet mondott támogatóinak, akik nélkül nem tudott volna ilyen eredményesen versenyezni.

A legsikeresebb golfklub címet 2017-ben is a Pannonia Golf & Country Club kapta, dr. Szórád József, igazgatósági tag megköszönte a sikeres együttműködést az elnök úrnak, a szövetség és a klub munkatársainak valamint a klubot szerető golfozóknak.

A gála zárásként az elnök úr elismerését fejezte ki a díjazottaknak, az elnökség tagjainak, akik egész évben elhivatottan segítették a szervezet munkáját, az szponzoroknak és a támogatóknak valamint az egész magyar golf társadalomnak.

Díjazottak

Felnőtt női kategória                     Vadkerti Adél

Felnőtt férfi kategória                   Rózsa Dávid

Szenior női kategória                     Wieser-Takács Zsuzsa

Szenior férfi kategória                   Horvath Joseph

Mid-amatőr kategória                   Meznerics Gergely

Junior lány kategória                     Kiss Polett Karolina

Junior fiú kategória                        Závaczki Bálint

Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA