Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation
2017. szeptember 24. | Kmety Ildikó

Fiú Csapat Európa-bajnokság Divízió II: becsületes helytállás

Idén Greff Bálint, Holló Zsombor, Kemény Kevin, Rózsa Dániel, ifj. Sárközi Richard és Závaczki Bálint képviselte hazánkat a szeptember 20-23.között, a Krakow Valley Golf Club-ban zajló Divízió II-es Fiú Csapat Európa-bajnokságon. Magyarország mellett Belgium, Észtország, Izland, a házigazda Lengyelország, Portugália, Svájc, Törökország és Wales 54 válogatott versenyzője küzdött az elit divízió I-es kontinens viadalra történő kijutásért. A folyamatosan zuhogó eső azonban annyira átáztatta a pályát, hogy a negyedik versenynapot törölték és a kvalifikációs eredmények alapján hirdettek eredményt. A csapatversenyt Svájc csapata nyerte, Magyarország becsületes helytállással, a 9. helyen végzett.

A verseny első két stoke play versenynapja döntötte el az erőpozíciókat, mely a csapatokat a felső-, illetve az alsóházi match play fordulóba sorolta be. Szélsőséges időjárási körülmények között, az egyébként erős mezőnyben a magyar válogatottból Závaczki Bálint 151(77,74) végzett a legeredményesebben, a 20. helyen végzett, ahol a mezőny élén az észt Carl Enn Hellat -4 score-ral zárt. Holló Zsombor +13-al, Greff Bálint +19-el, Rózsa Dániel és ifj. Sárközi Richard +26-al, Kemény Kelvin +27-el várta a match play fordulókat. A magyar csapat összesítettben az első fordulót követően a 8., majd a második stoke play nap után a 9. pozícióban állt.

A kvalifikációt követően tehát Magyarország Törökország csapata ellen küzdött volna az első match play fordulóban. Az folyamatosan ömlő eső miatt azonban, közel három óra csúszás után, a rendezők úgy döntöttek, hogy csak a felsőházi csapatok folytatják csak a játékot match play versennyel, a helyosztókért küzdők egy újabb stroke play fordulót játszanak. A harmadik körben jól sikerült az eredményeken is javítani, Holló Zsombor +3, Závaczki Bálint és Rózsa Dániel +5, Kemény Kelvin +6, ifj. Sárközi Richard +10, , Greff Bálint +11 score-ral fejezte be a játékot, azonban ezek a score-ok a csapateredményben nem hoztak változást hazánk számára. A felsőházi match play fordulóban Svájc Izlandot, Wales Belgiumot győzte le.

A záró fordulót azonban a szervezők már semmilyen formában nem tudták elkezdeni, a pálya játszhatatlanná vált, sártender borította el, így a folyamatosan szakadó eső miatt az utolsó versenynap törlésére kényszerültek és ezzel a harmadik napon elért eredmények alapján hirdették ki a Fiú Csapat Európa-bajnokság Divízió II-es bajnokságának végeredményét.

„Az időjárás alaposan próbára tette a fiatal válogatott játékosait. Azt extra körülmények mellett a harmadik fordulóra már jelentősen javítottak a csapattagok az eredményeken,azonban többnyire a hendikep erősorrend érvényesült az egyébként erős mezőnyben.” – értékelt Böndicz Gergő, a junior válogatott szövetségi kapitánya.

VÉGEREDMÉNYEK

  1. Svájc
  2. Wales
  3. Belgium
  4. Izland
  5. Portugália
  6. Észtország
  7. Lengyelország

Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA