Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation
2017. augusztus 21. | Kmety Ildikó

Szenior csapatunk ismét a Monarchia Kupán

A magyar szenior válogatott ismét indul az augusztus 22-24. között rendezendő XVIII. Monarchia Kupán, melynek ezúttal Ausztria, a Diamond Country Club (Atzenbrugg) a házigazdája.
A viadal augusztus gyakorlónappal kezdődik, majd 22-én a csapatok négylabdás-legjobb labdás játékot játszanak. A következő fordulóban greensome-ra kerül sor a jobbik drive kiválasztásával, a harmadik napon, szeptember 24-én pedig egyéni játékkal záródik a bajnokság, mindhárom napon stableford számítással. A játékon kívül számos társasági rendezvényre is sor kerül, melyek mind azt célozzák, hogy az országok küldöttei évről évre erősítsék a valamikor összetartozó országok sportolóinak barátságát.

A magyar bruttó válogatottat Darázs Attila, Kovács Titusz, Nagy István, Dr. Takács János, Horvath Joseph és Dr Horváth Péter alkotja, nettó csapatunk tagjai Jakobi László, Koplányi Tibor, Malatyinszki Tamás, Máthé István, Dietrich Gábor, Dietrich Tamás lesz, a csapatokat Jakobi László vezeti. Az elmúlt tizennégy év statisztikája szerint bruttó válogatottunk a harmadik helynél még nem ért el jobb eredményt, a nettó csapat már négy alkalommal, 2004-ben, 2007-ben, 2015-ben és 2016-ben is végzett az első helyen. A bruttó csapatnak változatlanul nehéz dolga lesz jobb helyezést elérni a nála nagyobb játékerőt képviselő csapatoknál, bár a csapat nagyon készül a korábbiaknál jobb eredmény elérésére.

A magyar kezdeményezésre és osztrák összefogással alakult verseny résztvevői azok az országok, melyek az Osztrák-Magyar Monarchia idején már golfpályával rendelkeztek és tagjai az Európai Szenior Golfozók Társasága Uniójának. A ma már hat országot képviselő viadalnak 2000-2004 között Ausztria, Csehország, Magyarország, Szlovénia voltak kezdeményezői, 2005-ben Szlovákia, 2008-ban pedig Horvátország csatlakozott. Az országok hat-hat fős bruttó és nettó csapattal vesznek részt a versenyen.

Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA