Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation
2017. augusztus 13. | Kmety Ildikó

39. OTP Bank Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság – olasz és bolgár bajnokok születtek

A bolgár Vladislav Marinov és az olasz Caterina Tatti nyerte a 39. OTP Bank Magyar Amatőr Nyílt Bajnokságot. Nagy Klára a harmadik helyet szerezte meg, a legjobb bruttó hazai eredményt Závaczki Bálint 225(75,80,72)érte el, aki a férfiak mezőnyében az ötödik helyen végzett. A díjakat a Magyar Golf Szövetség elnöke, dr. Szivek Norbert és főtitkára, Makszin Áron adta át a győzteseknek.

Befejeződött a tizenhárom ország, 114 versenyző részvételével zajló 39. OTP Bank Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság, melynek augusztus 11-13. között a Pannonia Golf & Country Club adott otthont. A rendkívül erős mezőny közel fele külföldről érkezett. A három forduló során az időjárás alaposan próbára tette a játékosok felkészültségét, rekkenő hőséggel, orkánerejű széllel és esővel is meg kellett birkózniuk.
A férfiak mezőnyében a bolgár Vladislav Marinov mind a három körben végig stabil játékot hozott. Az első fordulóban +2 score-ral még a T3.helyen végzett, azt követően azonban már átvette a vezetést, +4-es második, majd egy briliáns -2-es záró forduló következett és ezzel szerezte meg a 2017-es Magyar Amatőr Open bajnoki címét. A dobogó második fokára a szlovén Patrik Stirn Gal állhatott, aki a nyolcadik helyről ugrott a második pozícióba, melyet végig meg is tudott őrizni. Luca Portelli számára a második forduló jelentett kihívást, amikor +10-el a kilencedik helyre szorult, azonban a nyitó forduló stabil játéka és a zárókör legjobb, -3-as score-ja végül a harmadik helyet hozta számára.

A hazai versenyzők közül kiemelkedik Závaczki Bálint 227(75,80,70) legjobb magyar bruttó eredménye, aki a +2-es és +7-es körök után par-ra hozta a finálét, és ezzel az ötödik helyen végzett. Csányi Olivér 229(74,80,75)is stabil eredményeket mutatott, a véghajrában azonban a hetedik helyre szorult, a harmadik legjobb magyar Rózsa Dávid volt.

A nők versenye nem hozott meglepetést, a három forduló során a győztes olasz Caterina Tatti, a szlovén, címvédő Hanna Mirnik és a magyar junior válogatott tagja, a Pannonia Akadémia játékosa, Nagy Klára végig uralták a vezető pozíciókat.

Vadkerti Adél 246 (83,88,75) összesítettben mindössze egy ütéssel maradt le a dobogóról, miután két kevésbé sikerült kör után a záró fordulóban végül megvillantotta valódi formáját búcsúzóul, mielőtt megkezdi egyesült államokbeli tanulmányait.
Gratulálunk a díjazottaknak és köszönjük a Baraka étterem, a Moritz Eis, az Armonia, a Mesterkamra és a Vita Well támogatását!

Végeredmények
Nők:
1.hely Caterina Tatti ITA 234(78,81,75) 2. hely Hana Mirnik SLO 239 (79,82,78) 3. hely Nagy Klára PGCC 245(77,87,81)
Férfiak:
1.hely Vladislav Marinov BUL 220(74,76,70)
2.hely Patrik Stirn Gal SLO 223(74,78,71) 3.hely Luca Portelli ITA 224 (73,82, 69)

Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA