Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation
2017. augusztus 05. | Kmety Ildikó

Befejeződött a női Team Shield Championship

Győzelemmel zárta a magyar női válogatott első nemzetközi tornájának, a Bulgáriában rendezett négynapos Team Shield Championships utolsó fordulóját, és ezzel összetettben a hetedik helyen végzett. A bajnokságot Törökország válogatottja nyerte, a második helyen Lengyelország, a harmadik pozícióban Lettország végzett.

Hazánk csapata Görögország válogatottja ellen küzdött az utolsó match play napon, és végül 1:2-re győzeldelmeskedett. Kiemelkedő, végig stabil játékot mutatott Vadkerti Adél, aki már a stroke play versenyben +2 ütéssel és egyben a mezőny harmadik legjobb eredményével a T5. helyen végzett, és ezzel jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a  csapat a felsőházban küzdhessen tovább.A match play fordulókban is kiegyensúlyozott játékkal ért el először döntetlent a bolgár Ivana Simeonova ellen, majd két győzelmet hozott az ukránok és a görögök ellen vívott küzdelmek során. Briglovics Boróka is nagyot küzdött a véghajrá play off-jában, a 22.szakaszon zsebelhette be a győzelmet. Sajnos a Szabó Antónia-Orosz Vanda nem tudta hozni a győzelmet, 3:2-re maradtak alul a görög párossal szemben.

Team Shield Championship – zárónap előtt

2017.augusztus 4.

A Team Shield Championship elődöntőjében a magyar válogatott Ukrajna ellen mérkőzött. Vadkerti Adél hozta a kötelező formát Maria Fredorowycz-cal szemben, 4&3-ra győzött, Briglovics Boróka azonban 4:2-re alul maradt Elvira Rastvortsev-vel szemben. Sajnos a Szabó Antónai-Orosz Vanda páros is 2:1-re veszített, ezért női válogatottunk összesítettben 1:2-re kapott ki Ukrajna csapatától a második match play napon. A fináléban Görögország ellen, 9.30 órakor kezd a magyar csapat. A döntőt Lengyelország és Törökország válogatottja vívja.

 

Team Shield Championship – a magyar válogatott a felsőházban

2017.augusztus 3.

A hazánkban rendezett férfi Divízió II-es Csapat Európa-bajnokság . után, most a női válogatottunk kezdte meg a nemzetközi szereplését. Augusztus 2-5.között, a Szófiától mindössze 50 kilométerre található Pravets Golf Club par 72-es pályáján zajló European Ladies Team Shield Championship-en versenyez tizenkét ország 44 versenyzője, közöttük a magyar csapat: Briglovics Boróka, Orosz Vanda, Szabó Antónia és Vadkerti Adél.

A stroke play fordulóban Vadkerti Adél +2 ütéssel érte el a legjobb magyar egyéni eredményt, Briglovics Boróka +5-tel, Szabó Antónia +9- score-ral, Orosz Vanda +17-tel zárt, így az első forduló után a három legjobb eredményt beszámító csapatversenyben a magyar lányok +16-os összesített eredménnyel (232) a harmadik helyre kerültek Lettország (220) és Törökország (225) válogatottja mögött. Ezzel a kiváló teljesítménnyel vágtak neki a felsőházi első match play körnek a házigazda, Bulgária csapata ellen. A bravúr elmaradt, 0,5:2,5-re alulmaradtak a magyar lánmyok, ezért a harmadik napon válogatottunk 10.40 órától Ukrajna ellen folytatja majd a versenyt.

Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA