Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation
2017. augusztus 03. | Kmety Ildikó

Magyar golf csapat az Universiadén

Az egyetemisták és főiskolások augusztus 19. és 30. között Tajpejben sorra kerülő seregszemléjén az utóbbi negyven év legnagyobb magyar delegációja, 210 fő, közte 141 sportoló vesz részt. A Magyar Sport Házában tartott ünnepségen Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke arról beszélt, hogy az Universiade az olimpia után a második legnagyobb multisport esemény a világon. Tajvanon a tizennégy kötelező sportág mellett még hét lesz műsoron, a magyar színek képviselői 14 sportágban – asztalitenisz, atlétika, cselgáncs, golf, gyorsasági görkorcsolya, íjászat, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, tekvondó, tenisz, torna, úszás, vívás, vízilabda – versenyeznek.

“Álmai mindenkinek lehetnek, de azokat valóra váltani csak elkötelezettséggel lehet” – kezdte beszédét az esemény hivatalos bemutatkozó kisfilmjének megtekintése után Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki megemlítette, hogy az egykori magyar Universiade-győztesek, -érmesek közül többen lettek neves sportolók, sportvezetők a későbbiekben. Közülük jelen volt többek között Imre Géza, Sákovicsné Dömölky Lídia és Kamuti Jenő is. A sportállamtitkár arról is beszélt, hogy a magyar kormány elkötelezett a sport iránt és kiemelten kezeli az ifjúság ügyét.

A golf egyéni és csapatversenyek augusztus 24-27.között, a Sunrise Golf & Country Clubban, négy stroke play fordulóban zajlanak. Két évvel ezelőtt egyedül Horváth Marcell képviselte a magyar színeket, idén Rózsa Dávid is a csapat tagja, a válogatottat Böndicz Gergő és Lénárt Ágota is segíti majd. Külön megtiszteltetés a golfsport számára, hogy az eskü szövegét 2015-ben Horváth Marcell, idén Rózsa Dávid, a küldöttség egyik legfiatalabb tagja mondhatta elő.

Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA