Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation
2017. július 31. | Kmety Ildikó

ESGA Masters Kupa magyar részvétellel

2017. július 16-20. között, Karlovy Varyban zajlott az ESGA Masters Kupa, melyet ezúttal a 75+ számára is meghirdettek. A Masters Kupa a Golf and Spa Resort Cihelny pályán, a Szuper Masters Kupa a Golf Resort Karlovy Vary pályán zajlott.
A Stableford nettó formában lejátszott versenyeken az első két napon a kétfős csapatok For-Ball-Better-Ball-t, a harmadik napon pedig szinglit játszottak a résztvevők. A masters hat, a szuper masters csapat négy játékosból állt. Az eredmény kiszámításánál, a Masters Kupán az első két napon a két legjobb csapat eredményét vették számításba, míg a Szuper Masters Kupán a jobbik csapat eredménye számított. A harmadik napon a Masters Kupán a hat játékos eredménye közül a legjobb négy számított, míg a Szuper Masters Kupán a négy játékos közül a legjobb három eredményét számították be.

A magyar csapatok tagjai és párosításuk:
Masters Kupa csapat
Juhász Sándor — Jászkuti László (1)
Mányi István — Vári Péter (2)
Varga Csaba — Wass József (3)

Szuper Masters Kupa csapat
Sándor László Tamás — Tóbiás György (1)
Kovács István Tas — Juszkó Stephan (2)

A Masters Kupán a magyar csapat végül 19 ország közül a 14 helyet szerezte meg. A legjobb egyéni teljesítményt Jászkuti László érte el 37 Stableford ponttal. A Szuper Masters Kupán nyolc ország közül a 7. helyet tudta válogatottunk megszerezni.
A csapat az első versenynapon meglepően jól teljesített, ugyanis a Juhász-Jászkuti páros az 57 csapatos mezőny 3. helyén végzett 42 Stableford ponttal, 80 bruttó ütéssel a második helyezett csapattal holtversenyben. Az első helyen az osztrák harmadik csapat végzett 46 Stableford ponttal. A második napon a Juhász-Jászkuti csapat majdnem megismételte előző napi teljesítményét, 40 Stableford pontot szerzett 82 bruttó ütéssel. A harmadik fordulóban Jászkuti László kiváló teljesítményt ért el 90 bruttó ütéssel és így 37 Stableford ponttal, hendikepet javítva, a harmadik helyen végzett a 114 fős mezőnyben. A többiek is kitettek magukért, a csapat végül a 14. helyet szerezte meg a 19 csapatos mezőnyben, és ezzel 39 Stableford ponttal játszott jobban, mint az előző évben.

VÉGEREDMÉNY 70

VÉGEREDMÉNY 70+

Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA