Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation
2017. július 15. | Kmety Ildikó

Divízió II-es Csapat Európa-bajnokság: Finnország a tornagyőztes

Finnország győzelmével zárult az Amatőr Férfi Divízió II-es Csapat Európa-bajnokság, melyet az Európai Golf Szövetség a Magyar Golf Szövetséggel karöltve, 2017. július 12-15. között rendezett a Zala Springs Golf Resort pályáján. A magyar válogatott a szlovákok felett bravúros győzelemmel zárt a hetedik helyen.

Finnország győzelmével fejeződött be a Divízió II-es Csapat Európa-bajnokság, miután a döntőben 5,5:1,5 –re győzte le Portugália válogatottját. A harmadik helyet Hollandia csapata szerezte meg, a döntőben Szerbia felett aratott 2:5-ös győzelmével. A jövő évi Csapat Európa-bajnokságra így Finnország, Portugália és Hollandia kvalifikálta magát, Magyarország jövőre ismét a Divízió II-es Csapat Európa-bajnokságon indulhat.

Az alsóházban valódi szenzációnak számít, hogy a Luxemburg felett aratott győzelem után, a döntőben nemzeti válogatottunk 3,5:1,5-re nyert Szlovákia ellen. Bravúros teljesítménnyel verte meg páros ellenfeleit az ifj. Tóth János- ifj. Csiki Péter duó és Szeberényi Máté és Csányi Olivér is kitűnő formában győzedelmeskedett. Horváth Marcell hatalmas küzdelemben, play off-ban felezett, Rózsa Dávidnak nem sikerült ugyan nyerni, ő viszont az egyéni bajnokkal a -7-et játszó Brezovszky Mihallal szemben maradt alul.

„Nagyon elégedett vagyok az eredményekkel egyéni és csapat szinten is. A szlovákok elleni, izgalmakkal teli küzdelemben mindenki szívvel-lélekkel küzdött az utolsó szakaszig: Szeberényi Máté a 19. szakaszon, Horváth Marcell 21. szakaszon play off-olt, a Csiki-Tóth páros a 18. szakaszon, Csányi Olivér a 15. szakaszon nyert. Sajnos Dávid a legerősebb ellenfelet kapta, aki az egyéni versenyt -7 score-ral zárta, de ő is keményen küzdött a 16. szakaszig. Óriási sikernek értékelem a 7. helyet. Azzal a céllal érkeztünk a versenyre, hogy a debütáló magyar válogatott egy csapatot mindenképpen meg tudjon verni, ehhez képest a lényegesen alacsonyabb hendikepszámú szlovák válogatott felett arattunk győzelmet. Tanulságokkal teli négy nap után vagyunk, erős mezőnyben mutattuk meg, hogy a befektetett munka meghozta a gyümölcsét. Úgy gondolom,  van még hová fejlődnünk, azonban jelenleg reális eredmény született, amely felülmúlta a várakozásainkat.” – nyilatkozott Szigeti Csaba, akinek jól sikerült a bemutatkozás a felnőtt válogatott szövetségi kapitányaként.

Az alsóházban Lengyelország 3,5:1,5 –el győzött Szlovéniával szemben.

VÉGEREDMÉNY

1.FINNORSZÁG
2.Portugália
3.Hollandia
4.Szerbia
5.Lengyelország
6.Szlovénia
7.Magyarország
8.Szlovákia
9.Luxemburg

Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA