Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation
2017. július 11. | Kmety Ildikó

Divízió II-es Csapat Európa-bajnokság – 1. nap

Stoke play első fordulójával vette kezdetét a Divízió II-es Csapat Európa-bajnokság, igaz, a játékosok a bunkerekben az éjszakai esőzések során felgyülemlett víz miatt csak két órás késéssel állhattak elütőre. Nem csak az időjárás, de a pálya is nehéz feladat elé állította a versenyzőket, akiknek közel a fele pluszos hendikeppel érkezett, ennek ellenére az első fordulóban mindössze heten értek ma el par alatti eredményt.
Az első stroke play kört követően a Portugália (358) csapata vezeti -2 ütéssel a mezőnyt. Ebben a csapatban három par alatt teljesítő versenyzőt is találunk, Vitor Lopes-t és Joao Girao-t, akik -2 ütéssel a harmadik helyen állnak, és a tőlük ütéssel lemaradó Pedro Lencart-ot.
A második helyen Finnország (362) válogatottja áll, köztük Sami Valikami játéka tűnt ki, -1 ütéssel a hetedik pozícióból várhatja a második stroke play fordulót. Harmadikként Szerbia (267) csapata végzett, mely eredmény elérését Marco Jokic -1 ütéssel, Mihailo Dimitrijevic és Luka Jovanovic par eredménnyel segítette.
Az egyéni mezőnyt a szlovák Mihal Brezovszky -4 ütéssel vezeti, őt Pierre Verlaar -3 score-ral követi.
A magyar válogatott (390) jelenleg a nyolcadik helyen áll. A legjobb eredményt a közelmúltban magyar bajnoki címet nyert Csányi Olivér (74) érte el, +2 score-ral a 17.helyen áll két szlovák játékossal együttállásban. Tőle egy ütéssel maradt el Szeberényi Máté (75), és bár Horváth Marcell (78) még -1-gyel fordult, a végére sajnos bogey-k és dupla bogey-k is becsúsztak. Rózsa Dávid (80), ifj. Tóth János (83) és ifj. Csiki Péter (89) számára nehezebbnek bizonyult a pálya adottságaihoz alkalmazkodni, de reméljük a következő fordulóban javul majd játékuk.

 

CSAPAT EREDMÉNYEK- 2017. július 12.

Amatőr Férfi Divízió II-es Csapat Európa-bajnokság

2017. július 11.

Ismét Magyarországra figyel az európai golftársadalom, az Európai Golf Szövetség (EGA), a Magyar Golf Szövetséggel karöltve, 2017. július 12-15. között hazánkban rendezi az Amatőr Férfi Divízió II-es Csapat Európa-bajnokságot, melynek ezúttal a festői szépségű Zala Springs Golf Resort ad majd otthont. A négynapos viadalon Hollandia, Szlovénia, Finnország, Lengyelország, Portugália, Szlovákia, Luxemburg, Szerbia és Magyarország 6-6 fős férfi csapata két stroke play és két match play fordulóban dönti el a legjobb három helyezés sorsát, mely dobogós csapatok ezt követően automatikusan vehetnek majd részt a jövő évi Amatőr Csapat Európa-bajnokságon.

A magyar férfi válogatott megalakulása óta első alkalommal vesz részt Szigeti Csaba szövetségi kapitány vezetésével nemzetközi tornán, a hazai színeket Csányi Olivér, 2017 magyar bajnoka, ifj. Csiki Péter, Horváth Marcell magyar és nyílt bajnok, Rózsa Dávid 2016 magyar és 2017 magyar match play bajnoka, ifj. Tóth János négyszeres magyar bajnok és Szeberényi Máté magyar bajnok képviseli.

További információ ITT érhető el.

Program

  1. július 11. 18.30 Megnyitó ünnepség
  2. július 12. 8.00 Stroke play verseny, 1. forduló
  3. július 13. 8.00 Stroke play verseny, 2. forduló
  4. július 14. 8.00 Match play verseny, 1. forduló
  5. július 15. 8.00 Match play verseny, 2. forduló, Záróünnepség
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA