Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation
2017. július 09. | Kmety Ildikó

Magyar sikerek a XXVII. Marisa Sgaravatti Trophy-n

Július 5 – 8. között az olaszországi Circolo Golf Torino La Mandria-ban került sor az Európai Szenior Golfozó Nők Szövetsége (European Senor Ladies’ Golf Association – ESLGA) patinás versenyére, a XXVII. Marisa Sgaravatti Trophy-ra. 2015 és 2016 után a magyar szenior női válogatott ismét ott volt a résztvevők között. Országunkat Vainio Győri-Molnár Mária kapitány, Kovácsné Földesi Katalin, Molnár Lászlóné, Zsadányi Ildikó és Wieser-Takács Zsuzsa képviselte, ráadásul nem is akárhogyan!

Még szinte el sem kezdődött a torna, de a nyitóünnepségen már be is söpörték az első „győzelmet” szenior hölgyeink, hiszen bizonyították, hogy a magyar nők a legelegánsabbak.

Az első két nap (július 5-6.) a stroke play válogatók során a magyar csapat megmutatta, bennük van a potenciál egy jó eredmény elérésére. Kiemelkedő teljesítménnyel előrukkolva, hcp körülit játszottak a négynapos tornának otthont adó, technikailag igencsak nehéz Circolo Golf Torino La Mandria pályán. 766-os eredménnyel, Lengyelországot megelőzve kezdhették meg a Match play helyosztókat.

A stroke play napok után az első match play körben szenior női válogatottunk egy különleges hármas Match Play keretében a svédekkel és a lengyelekkel találkozott. Nagy melegben, jól küzdve csapatunk a lengyelek felett 5:0-ra győzedelmeskedett, míg a svédek ellen minimális különbséggel, nagy csatában maradtak alul 3:2-re.

Az utolsó, egyben záró match play napon, nemzeti válogatottunk a portugálokkal és újra a lengyel csapattal mérkőzött. A továbbra is tomboló nyár, nagy meleg igencsak megnehezítette a csapatok életét, de ez sem akadályozta meg válogatottunkat, hogy kettős győzelemmel, a portugál skalpot is begyűjtve a 15. helyen zárja a Trophy-t. Szép fejlődés mutatkozott a 2015-ös és 2016-os év után.

Örömhír továbbá, hogy jövőre Ausztria és a rá következő évben Magyarország adhat otthont a rangos eseménynek.

Gratulálunk szenior női válogatottunknak a sikeres szerepléséhez!

(hungariangolf.hu)

 

Circolo Golf Torino La Mandria Facebook

Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA