Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation
2017. június 11. | Kmety Ildikó

Vadkerti Adél és Rózsa Dávid 2017 magyar match play bajnoka

A Magyar Nyílt Match Play Bajnokság nyílt bajnoka az orosz Sofia Morzova és a szlovén Strim Zan Luka lett, Vadkerti Adél és Rózsa Dávid a magyar match play bajnoki címet nyerték el. A Magyar Golf Szövetség 2017. június 9-11. között rendezett bajnokságnak a Magyar Golf Club adott otthont.

Vadkerti Adélnak sikerült a magyar bajnoki címét megvédeni, azonban a fináléban Sofia Morozova koncentráltabbnak bizonyult, így a nemzetközi serleget az orosz golfozó vihette haza.

” Nagyon boldog vagyok, hogy megvédtem a magyar match play bajnoki címemet. Az első nappal nagyon elégedett voltam, az érettségire való készülés mellett is sokat edzettem, így  a hosszú játékom stabil volt, a rövid talán kevésbé, Sofia azonban sokkal pontosabban ütött a green-re, így megérdemelten győzött.” – vélekedett Adél a barátnők párharcáról.

“Kiváló kondícióban érkeztem a versenyre és örülök, hogy egy ilyen jó hangulatú versenyen győztem. Adéllal az elején szorosnak ígérkezett a finálé, de a végén jobban mentek a hosszú ütések és ezzel sikerült a nyílt címet elnyerni.” – nyilatkozta Sofia a díjátadó után.

A hölgyeknél a hazai második legjobb Kiss Polett Karolina lett, harmadikként Czerneczki Laura Panna végzett, mindhárom magyar helyezett a Pannonia Junior Akadémia versenyzője.

A férfiak mezőnyében a magyar bajnoki címért a címvédő Greff Bálint és Rózsa Dávid összecsapása ígért izgalmakat, mely 2016 amatőr bajnokának, Rózsa Dávid győzelmével végződött.

“Úgy tűnik, a Magyar Golf Club pályája lassan a kedvenc pályáim közé fog tartozni, hiszen tavaly ugyanitt lettem amatőr bajnok. Most, az érettségi közepén, nem volt rajtam nyomás, a célom a négy közé kerülés volt. Délelőtt Lukával játszottam, aki nagyon jó játékos, pontosan és sok birdie-t ütött. Bálinttal azonban már mindketten a magyar bajnoki címre koncentráltunk, ami most nekem sikerült jobban.” – nyilatkozta Rózsa Dávid.

A nemzetközi versenyt a szlovén Strim Zan Luka nyerte. A második legjobb magyar versenyző a tavalyi match play bajnok, Greff Bálint lett, a dobogó harmadik fokára Závaczki Bálint, 2016 Magyar Kupa bajnoka állhatott.

VÉGEREDMÉNYEK

NŐK

Magyar Match Play Bajnokság
Vadkerti Adél (PGCC)             1. hely, magyar match play bajnok
Kiss Polett Karolina (PGCC)         2. hely
Czerneczki Laura Panna (PGCC) 3. hely

Nyílt Match Play Bajnokság
Sofia Morozova (RUS)           1 hely, nyílt match play bajnok
Vadkerti Adél (HUN)                     2. hely
Kiss Polett Karolina (HUN)          3. hely

FÉRFIAK

Magyar Match Play Bajnokság
Rózsa Dávid (PGCC)               1. hely, magyar match play bajnok
Greff Bálint (BGC)                         2. hely
Závaczki Bálint (ZSGC)                3. hely

Nyílt Match Play Bajnokság
Strim Zan Luka (SLO)           1. hely, nyílt match play bajnok
Swirner Timothy (AUT)               2. hely
Rózsa Dávid (HUN)                      3. hely

Magyar Nyílt Match Play Bajnokság: izgalmas küzdelmek a bajnoki címért

2017. június 10.

Ragyogó napsütés kísérte a VI. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság első match play körét, délutánra ugyan futó zápor érkezett, de a játékosok versenykedvét ez sem szegte. Olyannyira, hogy a délutáni versenyen két hole-in-one is született, Baldauf László és az szlovén Strim Zan Luka is egy ütéssel talált a 14.szakaszon a lyukba.

 

 

A hölgyeknél a stroke play négy legeredményesebb játékosa, Czerneczki Laura, Sofia Morozova, Szabó Antónia és Vadkerti Adél csupán a második match play fordulóban csatlakozott az első kör győzteseinek mezőnyéhez, ahol Jaczkovics Emma, Kiss Polett Karolina, Orosz Vanda és Tóth Maya Napsugár folytathatta a kiemeltekkel a versenyt. A négyközé jutásért folytatott küzdelemben a címvédő Vadkerti Adél, Czerneczki Laura, Kiss Polett Karolina és Sofia Morozova bizonyult jobbnak, így a harmadik match play fordulóban Sofia Morozova Czernecki Laurával, Vadkerti Adél Kis Polett Karolinával mérkőzik majd.

 

 

A férfiaknál a második match play körben többnyire a papírforma érvényesült, a címvédő Greff Bálint, Kötél Bence, a Magyar Kupa bajnoka és Závaczki Bálint is hozta a kötelező győzelmet. Rózsa Dávid és Csányi Olivér izgalmasnak ígérkező összecsapásából azonban Dávid, míg Rózsa Dániel és Hatvári Árpád versengéséből Dani került ki győztesként, így a délutáni forduló a Rózsa testvérek harcát ígérte. Nem ez volt az egyetlen családi versengés, hiszen a második match play forduló Tóth János és ifj. Tóth János apa-fia rangadóját hozta.

 

Izgalmas összecsapásoknak lehettünk tehát tanúi a 14 órakor kezdődő körnek. Greff Bálint és Kötél Bence viadalából Bálint, a Rózsa testvérek versengéséből Dávid került a legjobb négy közé, hozzájuk az osztrák Zwirner Timothy és a Ljubljanából érkezett Strim Zan Luka csatlakozott, hogy eldöntsék a bajnokság fináléját.

 

 

EREDMÉNYEK ÉS STARTLISTA

HÖLGYEK

FÉRFIAK

Magyar Nyílt Match Play Bajnokság: Kötél Bence ismét az élen

2017. június 9.

Ideális időjárási körülmények között kezdődött el a VI. Magyar nyílt Match Play Bajnokság, ahol stroke play sorrend döntötte el a match play verseny erősorrendjét. A hölgyek között Sofia Morozova +2 ütéssel végzett a legjobb helyen, őt a tavalyi bajnok, Vadkerti Adél +5-tel követi, a harmadik legjobbnak Szabó Antónia bizonyult. A férfiak mezőnyét a Magyar Kupa bajnoka, Kötél Bence és a szlovén Strim Zan Luka együttállásban, +1 ütéssel vezeti, majd Rózsa Dávid következik +4-gyel, mögötte az osztrák Zwirner Timothy végzett +5 ütéssel.

A bajnokság szombaton 8.00 és 14.00 órakor a match play fordulókkal folytatódik.

STARTLISTA

HÖLGYEK

FÉRFIAK

Elkezdődött a VI. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság

2017. június 9.

A címvédő Vadkerti Adél és Greff Bálint részvételével kezdődik a Magyar Golf Szövetség rendezésében sorra kerülő VI. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság. A 2017. június 9-11. között tartott bajnokságnak a Magyar Golf Club ad otthon, ahová idén a magyar élmezőny mellett osztrák és szlovén játékosok is neveztek.

A címvédő Vadkerti Adél és Greff Bálint részvételével kezdődik a Magyar Golf Szövetség rendezésében sorra kerülő VI. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság. A 2017. június 9-11. között tartott bajnokságnak a Magyar Golf Club ad otthon, ahová idén a magyar élmezőny mellett osztrák és szlovén játékosok is neveztek. Széles a paletta a női és férfi bajnoki cím elnyeréséért, a magyar felnőtt válogatott tagjai, Csányi Olivér, Rózsa Dávid, Orosz Vanda, Szabó Antónia, ifj.Tóth János és Vadkerti Adél mellett ott találjuk az indulók között a Magyar Kupa mindössze tizenhárom éves újdonsült bajnokát, Kötél Bencét és szenior bajnokunkat, Dr. Horváth Pétert is. A junior válogatott szinte valamennyi játékosa is megméri magát a felnőtt cím megszerzéséért, Bertényi Bencét, Czerneczki Laurát, Greff Bálintot, Holló Zsombort, Jaczkovics Emmát, Kiss Polett Karolinát, Rózsa Dánielt, ifj. Sárközi Richardot, Somogyi Bencét, Szántó Sárát, Tóth Maya Napsugárt és Závaczki Bálintot is felfedezhetjük az indulók között.

A minden erőt megmozgató, nagy kitartást igénylő háromnapos bajnokság során a játékosok öt kört játszanak. Az első forduló stroke play versennyel kezdődik, majd szombaton és vasárnap is két-két match play kör dönti el a bajnoki cím sorsát.

Program

2017. június 9.      9.00 óra     Stroke play verseny
2017. június 10.    8.00 óra     Match Play verseny 1. forduló
14.00 óra     Match Play verseny 2. forduló
2017. június 11.     8.00 óra     Match Play verseny 3. forduló
14.00 óra     Match Play verseny 4. forduló, eredményhirdetés

 

Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA