Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation
2017. április 24. | Kmety Ildikó

Útban a felnőtt sikerek felé

A januári kick-off csapatépítő után első edzőtáborozásán vett részt a felnőtt golf válogatott. A szövetségi kapitány, Szigeti Csaba és asszisztense, Scridon Laura elégedett az április 22-23. között, a Zala Springs Golf Resort pályáján tartott edzés eredményével, hiszen jó hangulatban, de fegyelmezetten csiszolták tovább a szezont most kezdő játékosok technikáját.

ifj.Tóth János

Milyen céllal szerveződött a felnőtt válogatott első edzőtáborozása éppen Zalacsányban?

Szabó Antónia

Fontosnak tartottam, hogy olyan találkozót szervezzünk elsőként, ahol jó hangulatban, a csapattagok végre a pályán kívül is közelebb kerülhetnek egymáshoz. A kétnapos együttlét során valami elkezdődött: összekovácsolódni látszik egy csapat, amely egy hosszú úton indult el. Nem titkolt céllal érkeztünk a Zalacsányba sem, hiszen a válogatott számára kiemelt verseny, az EGA Amatőr Csapat Európa-bajnokság Divízió II-es versenyét ezen a pályán rendezik majd júliusban. Sajnos, jó néhányan a közelgő érettségi miatt nem tudtak részt venni az első közös edzésen, emiatt Briglovics Borókát, Vadkerti Adélt is nélkülöznünk kellett, de Szeberényi Máté, Horváth Marcell és Orosz Vanda sem tudott hozzánk csatlakozni. Ott volt azonban Lengyel Lilla, Szabó Antónia,Vu Fanny, Csányi Olivér, Csiki Péter, Rózsa Dávid és Tóth János.

Rózsa Dávid

A csapattagok számos junior sikerét ünnepelhettük, de milyen edzéstervvel vágott neki a felnőtt eredmények eléréséhez?
A csapatépítés során a rövidjátéké volt a főszerep. Napi kétszer három órát gyakoroltuk a putting és chipping ütéseket. Hasznos tapasztalatokat szereztek a játékosok, úgy gondolom, sokat javított a játékukon, hiszen új technikákat mutattam meg. Legfőképp azt, hogyan fejlesszék az önfegyelmet a pályán, amikor nyomás alatt kell a döntést meghozniuk. Ezért szituációs gyakorlatokat végeztünk, amely során azt mutattam meg, hogy türelemmel és alázattal a kritikus helyzetekben miképp hozhatják meg a legmegfelelőbb döntést. A legfontosabb megtanulni azt, hogy a döntő szituációk milyen technikával kezelhetők. Volt, aki már ott jól reagált, de volt olyan játékos is, aki csak később vonja majd le a rossz döntésekből adódó tapasztalatokat. Hiszem, hogy ezen az úton kell tovább haladnunk, és ennek már ott érződött a hatása.

Csányi Olivér

Éppen csak elkezdődött a szezon. Milyen tervek szerepelnek a továbbiakban a felnőtt válogatott naptárában?

ifj.Csiki Péter

A legfontosabb, hogy folyamatosan kapcsolatban maradjunk, ezért azt tervezzük, hogy kéthetente Budapest környékén találkozunk, és együtt edzünk. Májusban ismét visszatérünk Zalacsányba felkészülni, akkor a hosszújáték és a pályastratégia lesz a fókuszban. A nemzetközi versenyek közül említettem a férfi Divízió II. csapatbajnokságot, a hölgyeknél pedig a Team Shield Bajnokság szerepel a versenynaptárunkban. A hazai szövetségi versenyek közül – a tanulmányoktól függően – kötelezőnek tekintendő a Match Play Bajnokságon, a Magyar Amatőr Nyílt és a Magyar Amatőr Bajnokságon valamint a Magyar Kupán való indulás.
Összességében elégedett vagyok a hétvégi csapatépítéssel. Kicsit összekovácsolódtunk és számos kellemes meglepetés is született, hiszen olyan játékosok is felvették a kesztyűt, akik még csak most kezdik a szezont. A csapattagokon érződött, hogy fegyelmezett munkával, kitartással a felnőtt sikerek felé is vezet út.

Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA