Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation
2017. április 12. | Kmety Ildikó

Megújult csapattal indulunk az EOHT-ra

Interjú Böndicz Gergővel, a junior válogatott szövetségi kapitányával a közelgő V.Európai Olimpiai Reménységek Tornája kapcsán

 

A jól sikerült ciprusi edzőtábor után, a már hagyományosnak számító Európai Olimpiai Reménységek Tornájára utazik válogatottunk, melyet április 20-23. között rendeznek a csehországi Kaskáda Resort pályáján. Mennyiben változik idén a válogatott összetétele és mi az oka?

Valóban jól sikerült az edzőtábor. Felkészülésünk helyszínéül a jól bevált Secret Valley Golf Club-ot választottuk. Az edzések és a közösen eltöltött egy hét igazi csapattá kovácsolta a gyerekeket. Elmondhatom, mindenki nagyon várja már az utazást. Azonban azt tudni kell, hogy egy megújult, nagyon fiatal csapattal indulunk. Ennek az oka az, hogy a verseny kiírása szerint, csak U16-os korosztályú fiúk és lányok vehetnek részt az eseményen. Így az eddigi sikeres csapatainkat kell újra építeni, szinte az alapjairól. Erre természetesen nem problémaként tekintünk, hanem egy kihívásnak fogjuk fel, egy új feladatnak. Tehetséges fiúk és lányok vívták ki maguknak a helyet a tavalyi eredményeik alapján, akik 2-3 év múlva lehetnek igazán húzó emberei a válogatottunknak. Ahogy mindenkinek, így számukra is a tanulás, a tapasztalatszerzés és ezáltal a fejlődés a legfontosabb az újonc évükben. Ez egy természetes folyamat.

Magyarország rendezte 2013 és 2014-ben ezt a versenyt, ami azóta sok átalakuláson ment keresztül. Most a csehországi Kaskádán hogy fog ez alakulni?

Első ízben Tatán került megrendezésre a verseny, majd Pannónián folytattuk. Idén az ötödik alkalommal kerül megrendezésre az EOHT. Minden évben módosult egy picit kiírás az első évhez képest, a cseh versenybizottság a résztvevő országok létszámának változása miatt azonban idén is a korábban megszokott match play játékformát használja majd. A mezőny 6 fiú és 5 lány csapatból áll. Az induló országok: Csehország, Lengyelország (csak fiúk), Magyarország, Németország, Szlovákia és Szlovénia.

Tavaly a fiúknak a lengyeleket és a szlovákokat is sikerült legyőzniük, kis híján a dobogóra állhattak. A lányok kevésbé sikeres eredménnyel zártak. Mit vár az idei versenytől?

A 2016-os fiú csapatból Greff Bálint és Holló Zsombor „kiöregedett”. Mindketten húzó emberei voltak a tavalyi EOHT válogatottnak. Az ő pótlásukra két tehetséges, de nagyon fiatal versenyző lépett. A lány csapatnál is nagy volt a mozgás. Mindkét keretnek legalább két év kell, hogy hasonlóan sikeres csapattá váljanak, mint elődeik.
Azt gondolom, hogy a 2017-es év az építkezés éve. Nincs teljesítménykényszer, de elvárom, hogy mindenki a tudása legjavát hozza ki magából.

 

A lány csapat tagjai: Czernecki Laura, Jaczkovics Emma, Jancsik Renáta, Nagy Klára, Szántó Sára és Tóth Maya.
A fiú csapat tagjai: Bertényi Bence, Kötél Bence, Rózsa Dániel, ifj. Sárközi Richárd, Somogyi Bence és Závaczki Bálint.
Több újoncot is avatunk: lányoknál Nagy Klára és Szántó Sára, míg a fiúknál ifj. Sárközi Richárd és Somogyi Bence személyében.

Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA