Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation
2017. április 03. | Fucskó Tünde

Bírótalálkozó Zircen

A Forest Hills Golf Club adott otthont az év idei első bírótalálkozójának, ahol a szakmai tapasztalatcserén túl megrendezésre került a Bírók versenye is.

Az előadások két fő témakört öleltek fel, egyrészt a nemzetközi tapasztalatokról  hallgathattak a bírók beszámolókat, másrészt ismét napirendre kerültek a már 2016-ben bevezetett új szabályok és döntések.

Gágyor Gábor, az EGA versenybizottságának tagjaként valamint a tavalyi European Boy’s Team Championship és a European Amateur Championship versenyigazgatójaként számtalan tapasztalatot osztott meg a hazai bírókkal, elsősorban a pálya előkészítésével és a versenyek lebonyolításával kapcsolatosan. Bodor Tibor, mint a 2016-os hazai rendezésű European Team Shield Championship főbírója szintén érdekes esettanulmányokkal készült. Szóba kerültek a vízakadályok, a felújítás alatti területek kijelölésével, valamint a helyi szabályok összeállításával kapcsolatos kérdések is. A bírók megvitatták a játékosok öltözködésére vonatkozó nemzetközi normákat, illetve a hazai – elsősorban szövetségi versenyeken történő – betartatásának fontosságát, valamint a kísérőkre vonatkozó szabályokat, amelyek főként a junior versenyeken okoznak gondot.

A bírók a fentiek mellett ismét megbeszélték a 2016-ban bevezetésre került új szabályokat és az azokhoz tartozó döntéseket, valamint 2017 új helyi szabályait is.

Napirendi pontként szerepelt Jakobi András beszámolója a St. Andrews-i vizsgáról, de mivel András éppen versenyen bíráskodott, sajnos, csak egy rövid telefonos bejelentkezés által osztotta meg élményeit.

A napot egy jó hangulatú verseny zárta, melynek győztese Buna Edvin lett.

A Bíró Bizottság ezúton is köszöni a helyszínt adó Forest Hills Golf Club vendégszeretetét és a remekül előkészített pályát.

Fucskó Tünde

Bíró Bizottság elnöke

 

Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA